Recept dietologičky Andrea Molnár.

Prílohy

Na 4 dávky:
  • 1 fľaška špeciálnej výživy na lekárske účely s vanilkovou príchuťou
  • 40 dkg ovocia
  • 2 zarovnané polievkové lyžice múky
  • 2 zarovnané polievkové lyžice cukru
  • 0,5 dl vody
  • na ochutenie: citrónová kôra, klinčeky, škorica; na ozdobenie čerstvé ovocie, šľahačka

Príprava

Očistené, umyté ovocie uvaríme spolu s koreninami v cukrovej šťave domäkka, následne, keď už je ovocie mäkké, polievku odložíme zo sporáka. Múku vymiešame dohladka s 1 dl špeciálnej výživy, následne na múku nalejeme 1 naberačku teplého sirupu, touto hmotou zahustíme polievku. Po zahustení polievku varíme už len krátko.

Skúsenosti získané pri príprave tohto jedla:
Dostaneme polievku príjemnej chuti, krémovej konzistencie, ktorá je takmer totožná s originálnou ovocnou polievkou. Kyslé ovocie môže spôsobiť, že sa špeciálna výživa zbehne, preto k príprave tejto polievky odporúčame použiť radšej sladšie ovocie (napr. broskyne, marhule, čerešne).