Recept dietologičky Andrea Molnár.

Prílohy

Na 2 dávky:
  • 1 fľaška špeciálnej výživy na lekárske účely s ovocnou príchuťou
  • 125 g (pol fľaše) broskyňového kompótu
  • 2 polievkové lyžice celozrnnej múky
  • 50 ml smotany na varenie
  • 2 zarovnané polievkové lyžice cukru
  • 1 dl pomarančovej šťavy
  • celý citrón
  • koreniny: klinčeky, škorica

Príprava

Broskyne nakrájame na kocky, zmiešame s cukrom, škoricou, nastrúhame do nich citrónovú kôru, prilejeme pomarančovú šťavu a riedime vodou, následne necháme zovrieť. Keď polievka vrie, múku zmiešame so smotanou, dávame pozor, aby nezhrudkovatela, vypracujeme zápražku, prilejeme do polievky, ochutíme a ďalej necháme vrieť. Odložíme zo sporáka a pridáme špeciálnu výživu. Ak je to potrebné, spolu varíme, ale už nenecháme zovrieť.


Tip: Polievku je možné pripraviť z akéhokoľvek iného ovocia alebo aj z viacerých druhov ovocia, môžeme zvoliť špeciálnu výživu s príchuťou, ktorá sa k nim najviac hodí (napr. malinová, pomarančová, banánová).