
Recept dietologičky Andrea Molnár.
Prílohy
Na 2 dávky:
- 1 fľaška špeciálnej výživy na lekárske účely s ovocnou príchuťou
- 125 g (pol fľaše) broskyňového kompótu
- 2 polievkové lyžice celozrnnej múky
- 50 ml smotany na varenie
- 2 zarovnané polievkové lyžice cukru
- 1 dl pomarančovej šťavy
- celý citrón
- koreniny: klinčeky, škorica
Príprava
Broskyne nakrájame na kocky, zmiešame s cukrom, škoricou, nastrúhame do nich citrónovú kôru, prilejeme pomarančovú šťavu a riedime vodou, následne necháme zovrieť. Keď polievka vrie, múku zmiešame so smotanou, dávame pozor, aby nezhrudkovatela, vypracujeme zápražku, prilejeme do polievky, ochutíme a ďalej necháme vrieť. Odložíme zo sporáka a pridáme špeciálnu výživu. Ak je to potrebné, spolu varíme, ale už nenecháme zovrieť.
Tip: Polievku je možné pripraviť z akéhokoľvek iného ovocia alebo aj z viacerých druhov ovocia, môžeme zvoliť špeciálnu výživu s príchuťou, ktorá sa k nim najviac hodí (napr. malinová, pomarančová, banánová).